Happy Strap

Børn med Downs syndrom har hypertoni – lav muskelspænding – og er ofte hypermobile. Det fik en mor til et barn med Downs syndrom til at udvikle en såkaldt Happy Strap. Formålet med en Happy Strap er at holde benene i den korrekte stilling, når barnet skal fx krybe, kravle eller støtte på knæene.

Da Philip er meget hybermobil, brugte vi i lang tid en Happy Strap til ham. Vi begyndte at bruge den, da han var ca. ti måneder. Det har aldrig generet ham at have den på, og den har hjulpet ham med at holde benene ude af yderstillingen, som han naturligt har placeret sig i, når han ikke havde den på. Det har især været en hjælp, da vi skulle træne at krybe med ham.

Efterhånden som Philip blev større har Happy Strappen også hjulpet ham med at lære at komme op at sidde på den rigtige måde. Det vil sige uden at benene kom ud i de usunde yderstillinger. Og i en alder af halvandet år begyndte han at sætte sig op på den rigtige måde, også når han ikke havde Happy Strappen på. Da Philip begyndte at kravle, havde vi ikke længere brug for Happy strappen. Men det kan være, at vi vil bruge den igen, når han begynder at gå.

Link til information og videoer om Happy Strap